DeGerminator™ doodt bacteriën en virussen door middel van bacteriëndodend ultraviolet licht


Bescherm jezelf tegen bacteriële en virale infecties

Doodt een groot aantal ziekteverwekkende bacteriën en virussen – in slechts enkele seconden! Beschermt tegen E.Coli, Salmonella, Staphylococcus, Streptococcus, Listeria, het H1N1-griepvirus en nog veel meer!*

Desinfecteer (mobiele) telefoons, WC-brillen en doorspoelknoppen, gootstenen, kranen, werkbladen, computermuizen, toetsenborden, plastic speelgoed, deurknoppen en vele andere, vaak vervuilde oppervlakken.

DeGerminators hebben een krachtige bacteriëndodende, kortegolf (254nm) UV lamp.


Veilig

Het DeGerminator™ draagbare ultraviolette desinfecteerapparaat gebruikt de kortegolf UV (bacteriëndodende) methode om microben te deactiveren en te doden. Het is al meer dan 50 jaar bekend dat UV licht met een golflengte van 254nm bacteriëndodende eigenschappen heeft.Hierover bestaan vele wetenschappelijke publicaties. Zie o.a. www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/ppe-strategy/decontamination-reuse-respirators.html.Voor extra veiligheid heeft de DeGerminator een unieke kindveiligheidsschakelaar om onbedoelde blootstelling aan UV-straling te voorkomen.


Draagbaar

Zakformaat: DeGerminators zijn 22,3 cm lang en wegen slechts 290 g.
Ze kunnen gemakkelijk worden gedragen in een handtas, aktetas of handschoenenkastje in de auto!

Werkt op vier AA-alkalinebatterijen of 220V. Wordt compleet geleverd met een nylon reisetui, draagriem en AC-adapter.

 


Waarom zou ik de DeGerminator moeten gebruiken?

Volgens medische experts kunnen bepaalde bacteriën resistentie opbouwen door overmatig gebruik van antibacteriële chemicaliën, zeep, wasmiddelen, lotions en crèmes. Dit vergroot het risico op het ontwikkelen van superbacteriën die resistent zijn tegen conventionele antibiotica. U kunt dit gezondheidsrisico vermijden door een DeGerminator te gebruiken.


Zijn er risico’s bij het gebruik van de DeGerminator?

In tegenstelling tot producten voor conventionele hygiëneproducten wordt de DeGerminator alleen gebruikt op de voorwerpen die u aanraakt – niet op het lichaam. Het is volkomen veilig bij gebruik zoals voorgeschreven.


Hoe effectief is de DeGerminator?

Antibacteriële middelen die worden aangetroffen in hygiëneproducten, doden mogelijk niet alle bacteriën.

Aan de andere kant is aangetoond dat ultraviolet bacteriëndodend licht, zoals het licht dat de DeGerminator afgeeft, het DNA in bacteriën en virussen beschadigt, en voor 90% doodt.

 

 

Download brochure: DeGerminator portable ultraviolet sanitizer

 

* DeGerminator is in het laboratorium getest op algemeen voorkomende bacteriën en enkele veel voorkomende virussen. De DeGerminator is nog niet getest op het COVID-19 Coronavirus. Kortegolf UV licht (UV-C) is een aanbevolen desinfectiemethode van de CDC, meest recentelijk voor het filteren van gezichtsmaskers (FFR’s). Lees meer over COVID-19 en het voorkomen van verspreiding van de CDC en WHO – www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/ppe-strategy/decontamination-reuse-respirators.html.

De volgende tests met de DeGerminator zijn uitgevoerd door en geverifieerd onder Dr. A. Gregoriades aan het Queens College (New York).

De hier gepresenteerde informatie is alleen voor educatieve doeleinden. Het is niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Geen van de genoemde bronnen aanvaardt aansprakelijkheid voor enig gebruik of misbruik van het product of van de hier genoemde informatie. Er is alles aan gedaan om nauwkeurige informatie te geven over de DeGerminator en het juiste gebruik ervan.

De DeGerminator is geen speelgoed en moet op een verantwoorde manier worden gebruikt. Instructies voor gebruik moeten nauwkeurig worden opgevolgd, anders kan er letsel ontstaan. Optimale werking op een maximale afstand van 1,3 cm met nieuwe batterijen (minder dan 3 uur gebruik), bij 25 °C.

De minimale belichtingsduur die nodig is om het micro-organisme te doden wordt bepaald door de golflengte van straling, dichtheid van lichtbundel (µW / cm²). De tijd die nodig is om meer dan 90% te doden of te inactiveren, is evenredig met de verhouding tussen de vereiste dodende energie en de straling van de lichtbron, d.w.z. Tijd = benodigde energie (µW.sec / cm²) / dichtheid van de lichtbundel (µW / cm²). De ultraviolette output kan aanzienlijk variëren met temperatuur, afstand en batterijlading.

 

Bronnen:

Abshire, R.L., Dunton, H., “Resistance of Selected Strains of Pseudomonas aeruginosa to Low-Intensity Ultraviolet Radiation,” Applied and Environmental Microbiology, June 1981, p. 1419-1423.

Pennsylvania State University Graduate School of Architectural Engineering and Biology Departments, “Germicidal and Short Wave Radiation.” Phillips, “Germicidal Lamps and Applications,” Phillips Light Application Directory, 1985.

Qualls, R.G., Johnson, J.D., “Bioassay and Dose Measurement in UV Disinfection,” Applied Environmental Microbiology, March 1983, 45(3):872-7.

Sylvania, “Ultraviolet Germicidal Radiation,” Sylvania Engineering Bulletin, 0.342.

Verschillende bronnen en artikelen gepubliceerd op het Worldwide Web.